fbpx

Aquí teniu articles que he anat traduint. Molts provenen de Yoga Rahasya, la revista del RIMYI de Pune, i últimament hi vaig afegint coses que trobo per internet.

Curs de Bhakti amb l'Edwin Bryant

Tenim la sort que el món del ioga és extensíssim, i que quan estem cansats d'una part ens queda la resta del pastís per tastar. A mi em passa ara que el món de l'anatomia ja no em motiva tant com abans; suposo que he arribat a un punt d'equilibri en la meva pràctica, on no necessito fer àssanes molt complicades per connectar amb l'infinit dins meu. També estic molt còmode amb el Yoga Synergy que vaig aprenent amb en Simon. 

Les regles de postura/contrapostura: són necessàries?

( ©Jenny Rawlings. Aquest article és la traducció al catala de l'original en anglès "Yoga Pose/Counterpose Rules: Are They Necessary?". Publicat amb permís de l'autora.) 

Quan planifiquem una seqüència de ioga, cal tenir en compte molts factors com ara: la postura cim, en quines àrees específiques del cos volem posar el focus, la regulació del sistema nerviós, la col·locació de la seqüència (escalfament, relaxació, o entremig), etc. Un factor que sovint influencia la nostra seqüenciació és la regla de la “postura/contrapostura”. Aquesta regla diu que una postura de ioga específica (o un tipus específic de postures) han d’anar sempre seguides d’un altre tipus específic - i oposat - de postura (o tipus de postures).

Pàgina 1 de 33

© 2022 Espai de ioga Girona Rambla de la Llibertat, 6, 4 | 17004 Girona david@espaideioga.cat | +34-655341258