fbpx

Qui té por de Patañjali?

Els Yoga Sutras de Patañjali és un llibre que tots els practicants de ioga (hatha, Iyengar, Astanga etc) tenim a la taula de nit... normalment sense haver-lo llegit. Ho he provat bravement, però la veritat és que quan comença a enumerar coses, Patañjali es fa una mica pesat.

He tingut la sort que ha coincidit que he trobat una versió magnífica, d'Edwin Bryant, amb les ganes de llegir-la (no em passa sovint). M'ha pres un mes de llegir el primer capítol; els primers quinze dies han estat els més durs, per entendre una mica la cosmologia hindú. Un cop més o menys aconseguit, ha estat molt gratificant de veure com els sutras s'anaven agrupant amb força sentit, i inspiraven la meva pràctica.

He escrit un resum del primer capítol per tal d'entendre-ho millor i inspirar als lectors a la lectura. El punt principal és superar la resistència (podríem dir gairebé dolor) inicial fins que l'obligació esdevé un plaer. Teniu doncs un resum (només el capítol 1) dels Yoga Sutras de Patañjali en català, un llistat sense comentaris, i la llista de notes verbatim que he pres de la versió anglesa. Qualsevol error és culpa meva, i els encerts són de l'Edwin i, naturalment, de Patañjali.


© 2020 Espai de ioga Girona Rambla de la Llibertat, 6, 4 | 17004 Girona david@espaideioga.cat | +34-655341258