fbpx

Els professors

David Lloret

La meva formació ha seguit dues branques paral·leles: la universitària, com a enginyer i doctor en informàtica, i la corporal, en ioga, shiatsu i tècniques de circ.
La meva pràctica de ioga va començar als 20 anys amb un llibre d'André van Lysebeth com a remei per l'escoliosi que pateixo a l'esquena. A l'universitat vaig entrar en contacte amb el ioga Iyengar, i vaig després d'uns anys de pràctica vaig fer la formació. Vaig formar part la primera promoció de professors en ioga IYENGAR® que es va fer a Barcelona, el 2002. Van ser dos anys intensos amb caps de setmana de formació, setmanes en un curs internacional... fins que a la fi vaig obtenir el títol, el 2004.

Vaig venir a viure a Girona, i vaig fundar un centre propi per ensenyar ioga amb la qualitat necessària.  per això des del 2013 que estem al nou local a la Rambla. Un espai preciós, amb molta llum, ideal per practicar. A més, tinc la sort que he estat el professor de molts bons alumnes, i ja n'hi ha 3 que tenen el títol oficial de professor.

En el meu ensenyament prioritzo que l'alumne aprofiti al màxim la classe; no em fa res de modificar una postura amb els suports que calgui, perquè pugui arribar (amb l'excusa potser d'estirar un múscul) a la plenitud interior. Amb "plenitud interior" vull dir només la sensació interna d'expandir-se, físicament, mental i emocional. En les classes som rigorosos amb les postures- posem totes les precaucions perquè l'alumne no es faci mal- i intentem crear un clima de concentració cordial, que naturalment no exclou moments de diversió.

Estic en formació contínua, tant en el mètode Iyengar com en altres coses de fisiologia i anatomia que m'interessen. El 2014 vaig actualitzar el meu grau de professor a Junior II. Queda molt de camí per fer, però el camí es fa caminant.

Imma Pera

Vaig estudiar Història de l'Art, i Belles Arts en l'especialitat de conservació i restauració. Des que vaig acabar la universitat m'he dedicat a la restauració de pintures. Per definir aquest conjunt d'atributs la majoria de cops fem servir adjectius que corresponen a sensacions molt humanes com són tranquil·litat, força, tendresa, precisió, felicitat...

Paral·lelament des que vaig fer 18 anys he anat practicant ioga. Un dia, vaig començar a practicar el mètode de  BKS Iyengar. En aquell moment es van acabar un piló de coses i en varen començar unes altres. Ja fa anys que no he canviat d'escola! El primer que em va agradar és el rigor amb que s'ensenyen les diferents postures i el gran coneixement que això implica sobre el teu propi cos. També la bona preparació que tenen el professors i finalment l'estat mental amb el que de mica en mica vas arribant gràcies al treball físic.

Ara ja he acabat la formació, tres anys de pràctica intensa, d'estudi i d'intensius, però està clar que això només és un començar. Tots els atributs que s'utilitzen per a definir l'art crec que es poden utilitzar per a definir la nostra pràctica iòguica: la força que vas adquirint, la precisió, la tranquil·litat, la tendresa cap a tu mateix i les teves dificultats, la felicitat... Tot des del punt de vista físic i mental, el ioga és això. 

Sergi Bou

Nascut a Barcelona l'abril del 1983, el 2001 arribo a Girona per estudiar Ciències Ambientals. La lectura, la muntanya, l'escalada, l'horta ecològica, la dansa i el ioga són eines que he trobat per aprofundir en l'autoconeixement i l'autoaprenentatge.

El 2007 començo a prendre classes de ioga segons el mètode Iyengar a l'Espai de Ioga de Girona. Una mica de mal d'esquena pel treball a l'hort i certa curiositat espiritual m'hi porten. Des del primer moment el ioga em captiva, em repta, em transforma. De seguida apareix l'interés per desenvolupar una pràctica personal constant.

El curs 2010-11 començo a donar classes a Salt i alhora començo la formació de 2 anys al Centre de Ioga Iyengar de Barcelona.

Aprofundir en la pràctica i l'ensenyament del ioga incrementa dia a dia el meu interès per l'autoindagació, el desenvolupament de l'ésser i les ganes de VIURE.
Iogaprop és el meu projecte on compartir l'ample camí del ioga i fabricar slings per a la pràctica d' asana són alguns dels propòsits.

Situació

El local està situat a la Rambla de Girona, al quart pis d'un edifici modern. El pis va ser completament reformat l'any 2012 per adaptar-lo a les necessitats d'un centre de ioga. 

  • sala de pràctica de 100 m2 amb parquet, aire condicionat, calefacció  i vistes plenes de llum a l'Onyar.
  • vestidors amplis, diferenciats per gènere.
  • una sala d'estar per fer un te i relaxar-se abans o després de la pràctica.
  • material necessari per la pràctica: tapissos, mantes, cinturons, totxos, cadires, bancs i venes. També llaços per penjar-nos de la cintura, pilotes i bandes elàstiques.

© 2022 Espai de ioga Girona Rambla de la Llibertat, 6, 4 | 17004 Girona david@espaideioga.cat | +34-655341258