fbpx

CV David Lloret

perfil800200Vaig néixer el 1972 a Torroella de Montgrí, i visc a Girona des del 2002.
La meva formació ha seguit dues branques paral·leles, la universitària, com a enginyer en informàtica, i la terapèutica, en ioga i shiatsu. En la part informàtica, vaig aconseguir el títol de doctor per la UAB el 2002 (en una tesi sobre imatges mèdiques que podeu veure aquí si us ve de gust) i del 2004 al 2010 vaig ser professor associat a la Politècnica de la Udg.
La meva pràctica de ioga va començar als 20 anys amb un llibre d'André van Lysebeth com a remei per l'escoliosi que pateixo a l'esquena. M'agradava i m'anava molt bé (en comptes de les inacabables piscines receptades per la medicina oficial) o sigui que vaig continuar mentre estudiava, a la universitat. Va ser aleshores que vaig conèixer el mètode Iyengar, de la mà d'en Modest Martínez, en unes classes memorables de 8 a 9 del matí. En mudar-me a Barcelona vaig continuar amb Jordi Martí, al CIIB. Em vaig apuntar amb ell en uns cursos de pre-formació que demanaven una pràctica personal regular, i de mica en mica em vaig imaginar que un dia m'agradaria ensenyar-ho. En Modest em va donar l'oportunitat, primer en un gimnàs de Cerdanyola i després a la UAB, en el servei d'esports. També vaig fer la formació de terapeuta en shiatsu japonès, que em va servir per aprofundir en els coneixements del cos.
L'any següent va iniciar-se la primera promoció de professors en ioga IYENGAR que es va fer a Barcelona, el 2002. Van ser dos anys intensos amb caps de setmana de formació, setmanes en un curs internacional... fins que a la fi vaig obtenir el títol, el 2004. Per entrar-hi calen 5 anys de pràctica amb un professor titulat, i superar un exigent examen d'admissió.
La formació demana:

 • 4 hores diàries de pràctica.
 • programa específic d’àssanes i pranayama.
 • coneixements de fisiologia i anatomia.
 • estudi dels textos fonamentals de ioga: Bhagabad Gita i els Yoga Sutras de Patañjali.
 • 6 caps de setmana complets de classes.
 • 2 setmanes completes d’intensius.
 • 8 seminaris sobre ioga aplicat a diverses malalties: dolors a l’esquena (cervicals, dorsals, lumbàlgies), menstruació, embaràs...

Vaig adonar-me que només en un centre de ioga propi podria ensenyar ioga amb la qualitat necessària. Vam començar amb molts pocs alumnes, en una habitació del carrer de la Força. El centre va anar creixent fins que el 2005 ens vam mudar a un nou centre al carrer Ballesteries, pensat i equipat per a la pràctica. Amb l'ajuda de tots hem continuat creixent i la sala es va fer petita, i per això des del 2013 que estem al nou local a la Rambla. Un espai preciós, amb molta llum, ideal per practicar. A més, tinc la sort que he estat el professor de molts bons alumnes, i ja n'hi ha 5 que tenen el títol oficial de professor.

El 1999 em vaig fer  soci de l'AEYI, l 'Asociación Española de Yoga IYENGAR. He format part de la junta directiva i del comitè organitzador d'una convenció anual. El 2020 vaig deixar de ser soci, sobretot perquè demanen aprendre i ensenyar només ioga Iyengar, i en aquell moment tenia ja ganes d'aprendre d'altres camps.

El 2014 vaig participar en la primera acreditació oficial de professor de ioga, que vaig passar amb èxit (i treball). Consistia a demostrar davant d'un tribunal suficiència en el coneixement i pràctica d'àssanes, ensenyament i programació d'una classe i assistència en primers auxilis. Per tot això ara estic inscrit en el registre oficial de professionals de l'esport de Catalunya, amb el número REP 007630.

A partir del 2019 he estat aprenent amb diferents mètodes. Voldria destacar el de Yoga Synergy, que combina d'una manera més rodona conceptes que el seu fundador, Simon Borj-Olivier, ha après en la seva formació de fisioterapeuta i els seus estudis amb mestres indis. 

He aprofitat els mesos de confinament del 2020 per iniciar els meus estudis més acadèmics en filosofia índia i en sànscrit. Estic content que m'apassioni i que ho pugui aplicar a la meva pràctica i ensenyament.

En el meu ensenyament prioritzo que l'alumne aprofiti al màxim la classe; modifiquem una postura amb els suports que calgui, perquè pugui arribar a la plenitud interior. No us espanteu, amb "plenitud interior" vull dir només la sensació interna d'expandir-se, físicament, mental i emocional. En les classes som rigorosos amb les postures- posem totes les precaucions perquè l'alumne no es faci mal- i intentem crear un clima de concentració cordial, que naturalment no exclou moments de riallades generals.

Estic en formació contínua. Darrerament:

 • 2020 Inici estudis de sànscrit per la OCHS. També de filosofia a la web d'Embodied Philosophy.
 • 2019 seminari d'una setmana amb Christian Pissano als Alps
 • Inici de la formació de Yoga Synergy
 • 2015 seminari d'una setmana a Madrid amb en Patxi Lizardi
 • 2014 cap de setmana de Yoga Anatomic
 • Actualizo el meu títol de Junior II en ioga Iyengar
 • cap de setmana amb Martine Le Chenic
 • 2013 formació de professor Junior I
 • 2012 seminari d'una setmana amb Faeq Biria a Blacons

Tinc els títols de Proficiency en anglès i el B2 de francès per l'EOI.

Avui estic content d'haver contribuït amb el ioga en la salut i benestar d'un bon nombre de gent.

Em pots escriure a: david@espaideioga.cat

 


© 2021 Espai de ioga Girona Rambla de la Llibertat, 6, 4 | 17004 Girona david@espaideioga.cat | +34-655341258