Qui som

Els professors

David Lloret

La meva formació ha seguit dues branques paral·leles: la universitària, com a enginyer i doctor en informàtica, i la corporal, en ioga, shiatsu i tècniques de circ.
La meva pràctica de ioga va començar a vint anys amb un llibre d'André van Lysebeth com a remei per l'escoliosi que pateixo a l'esquena. A la universitat vaig entrar en contacte amb el ioga Iyengar, i vaig després d'uns anys de pràctica vaig fer la formació. Vaig formar part la primera promoció de professors en ioga IYENGAR® que es va fer a Barcelona, el 2002. Van ser dos anys intensos amb caps de setmana de formació, setmanes en un curs internacional... fins que a la fi vaig obtenir el títol, el 2004.

Vaig venir a viure a Girona, i vaig fundar un centre propi per ensenyar ioga amb la qualitat necessària.  Per això des del 2013 que estem al nou local a la Rambla. Un espai preciós, amb molta llum, ideal per practicar. A més, tinc la sort que he estat el professor de molts bons alumnes, i ja n'hi ha 3 que tenen el títol oficial de professor.

En el meu ensenyament prioritzo que l'alumne aprofiti al màxim la classe; no em fa res de modificar una postura amb els suports que calgui, perquè pugui arribar (amb l'excusa potser d'estirar un múscul) a la plenitud interior. Amb "plenitud interior" vull dir només la sensació interna d'expandir-se, físicament, mental i emocional. En les classes som rigorosos amb les postures- posem totes les precaucions perquè l'alumne no es faci mal- i intentem crear un clima de concentració cordial, que naturalment no exclou moments de diversió.

Estic en formació contínua, tant en el mètode Iyengar com en altres coses de fisiologia i anatomia que m'interessen. El 2014 vaig actualitzar el meu grau de professor a Junior II, però el 2020 vaig decidir deixar l'escola oficial de Iyengar per explorar més lliurement mètodes més dinàmics. Des d'aleshores he seguit el treball d'en Simon i la Bianca de  Yoga Synergy (estic a punt d'acabar la formació amb ells) i també entrenaments fora del ioga, com ara en Jon Yuen.

Fruit de la meva nova experiència, en el ioga alterno moviments conscients i fluids, que poden recordar el Txikung, amb postures més clàssiques, heretades del ioga Iyengar. Intento dirigir cada alumne el que més bé li pot anar. 

Situació

El local està situat a la Rambla de Girona, al quart pis d'un edifici modern. El pis va ser completament reformat l'any 2012 per adaptar-lo a les necessitats d'un centre de ioga. 

  • sala de pràctica de 100 m2 amb parquet, aire condicionat, calefacció  i vistes plenes de llum a l'Onyar.
  • vestidors amplis, amb espai per deixar la roba de carrer.
  • una sala d'estar per fer un te i relaxar-se abans o després de la pràctica.
  • material necessari per a la pràctica: tapissos, mantes, cinturons, totxos, cadires, bancs i venes. També llaços per penjar-nos de la cintura, pilotes i bandes elàstiques.