Curs de Bhakti amb l'Edwin Bryant

Tenim la sort que el món del ioga és extensíssim, i que quan estem cansats d'una part ens queda la resta del pastís per tastar. A mi em passa ara que el món de l'anatomia ja no em motiva tant com abans; suposo que he arribat a un punt d'equilibri en la meva pràctica, on no necessito fer àssanes molt complicades per connectar amb l'infinit dins meu. També estic molt còmode amb el Yoga Synergy que vaig aprenent amb en Simon. 

 Ja fa uns anys que vaig conèixer el treball de l'Edwin Bryant, un estudiós i devot dels EEUU. Gràcies al seu llibre The yoga sutras of Patañjali vaig per fi poder-me interessar en la filosofia índia, i finalment entendre. Evidentment, queda molt per entendre, però per mi el més important va ser que m'apassionés el muntatge de conceptes que formen la proposta dels Yoga Sutra, un text que abans veia completament àrid. Malauradament, el llibre no està traduït a l'espanyol.

Krishna Balaram5Si entens l'anglès, et recomano un curs que està fent ara l'Edwin sobre Bhakti. Bhakti és la via de la devoció com a Déu, el conjunt de pensaments i rituals que ajuden al practicant a la relació íntima amb la divinitat. Aquesta via no és fàcil aquí: per un costat, en el nostre context cristià està molt desacreditada (la imatge de l'àvia de missa, passada de moda), però l'equivalent New Age dels practicants de ioga aquí sovint és una amalgama (legítima) de diferents conceptes, idees, orígens, amb no gaire coherència interna.

Bé, doncs si us interessa aprendre una visió genuïna del bhakti, us aconsello el curs que està donant l'Edwin. És un mestre, no només pel seu coneixement (és astorador veure'l recitar de memòria nombrosos versos de moltes obres en sànscrit), sinó sobretot per la seva passió, sentit de l'humor, compassió i humanitat. Veient els seus vídeos et sents més humà, tens ganes d'aprendre més i de posar-ho en pràctica.

Et deixo aquí els enllaços que et poden servir. El curs va començar a finals de gener del 2022, es fa en zoom un parell de mesos i ho deixa penjat. Ah! És gratuït, amb donació voluntària.

Llista de tots els cursos fets, disponibles en vídeo

Pàgina principal del curs de bhakti, amb l'esquema de sessions. 

Sessions ja fetes del curs