Recomano un llibre: Near enemies (Enemics propers)

Near enemies portada
Fa poc m'ha arribat a les mans l'últim llibre d'un dels meus mestres, Hareesh. És un investigador americà del sànscrit i de la filosofia asiàtica, concretament del Tantra non-dual de Caxemir: tota la realitat és una, i generada per una consciència única, de la qual la individual és només una part. Els seus ensenyaments són extremadament precisos, basats en manuscrits de fa prop d'un mil·leni, i al mateix temps la seva humanitat i sentit de l'humor ho impregna tot.

Us recomano que repasseu el seu web i l'Institut de Tantra Illuminated (no té res a veure amb la versió eròtica que sol arribar). El seu llibre Tantra Illuminated em va canviar la vida espiritual, perquè vaig concloure que ja havia trobat el que ressonava més amb mi. Després, a l'hora d'aplicar-ho, tinc el problema que no em trobo còmode amb tot l'embolcall de rituals que formen la tradició, i prefereixo un no-dualisme més ascètic, de l'Adyashanti.

En tot cas el Mestre Hareesh és un escriptor excel·lent, amè i rigorós. Escric tot això per recomanar-vos l'últim llibre que ha tret:

Near Enemies of the Truth: Avoid the Pitfalls of the Spiritual Life and Become Radically Free

Jo n'estic llegint la versió per kindle a través de (ai) amazon. De moment només és en anglès. Podeu llegir una mica el que explica si feu una cerca al seu web.

La definició dels 'near enemies', enemics propers, és la següent: són conceptes espirituals, molt estesos i donats per cert, que són molt propers... però que no necessàriament ens ajuden, i de fet poden servir com a excusa per no avançar en el creixement personal.

Per exemple: que tot depengui de com es mira, fa que res sigui veritablement cert, i per tant no cal fer res perquè tot depèn.

Altres: segueix el teu cor, sanació energètica, el concepte de Déu, parlar amb el cor...

Cadascun pot tenir una versió positiva, i una altra d'enormement atractiva que ens serveix per quedar-nos satisfets en la nostra bombolla de comfort (sovint, donant lliçons als altres!).

Si no llegiu anglès, proveu per exemple el google translate sobre algun dels seus articles, per exemple Parlant amb la veritat a la mà.