Bibliografia

Aquests són els llibres que recomano com a guia i inspiració, no només per les àssanes sinó també, evidentment, per la vida.

 

  • Yoga, El método Iyengar. Silva, Mira i Shyam Mehta Ed. Tutor. És el manual d'iniciació que recomano com a primer llibre d'àssanes. Té una llista d'àssanes explicada de forma molt completa, i també una petita introducció al pranayama i a la filosofia.
  • Luz sobre el Yoga. B.K.S. Iyengar, Ed. Kairós. Traducció actualitzada del primer llibre del Mestre Iyengar, amb totes les postures minuciosament explicades. És imprescindible com a referència. Atenció!! No us confongueu amb l'altre llibre "Luz DEL Yoga", que és una edició antiga i retallada de la mateixa obra.
  • L'arbre del ioga. B.K.S. Iyengar. Pagès editors. Tractat divulgatiu en el qual es relaciona el ioga amb les etapes vitals de l'èsser humà. Més info.

L'editorial Kairós ha publicat a l'espanyol totes les obres de B.K.S. Iyengar. Les podeu consultar a partir d'aquí.

Us passo la referència d'altres llibres de filosofia o psicologia que a mi em són especialment útils:

  • En defensa de la felicidad. Ricard, Matthieu. Ed. Urano. Autèntic tractat de la felicitat des del punta de vista del budisme: què és, perquè no som feliços, i què podem fer (ara!) per ser-ho. Si el compreu, el regalareu mil vegades.
  • Psicología del despertar.Welwood, John. Ed. Kairós. Si sou practicants de ioga, haureu comprovat que progresseu molt espiritualment, però no sempre això es tradueix en la vida diària. Aquest llibre us explica perquè. Més info.