Me'n vaig de vacances, puc deixar de pagar el mes?

En primer lloc, et dono les gràcies per haver trobat el temps de llegir això.

La meva idea de l'Espai de ioga és que el curs que oferim té la durada de setembre a juliol, tot i que el dividim per mesos per fer el pagament. Així passa, per exemple, en un curs d'idiomes o a la universitat. El punt de vista oposat, pagar per cada classe individual, té l'inconvenient que obliga a apujar els preus per classe, per tal de compensar els mesos de menor assistència. Si tothom paga per mesos, puc mantenir un preu raonable perquè no estic tan condicionat per les oscil·lacions d'assistència, i així fer front a la llista de despeses que són fixes, tingui un o quinze alumnes.

Quan algú se'n va de vacances, o falta durant un mes, i em demana de no pagar-lo, es trenca aquest model. Si tothom ho fes… doncs hauríem de repensar els preus, perquè el model de pagaments està pensat per tot l'any. L'alternativa de tenir dos models, un d'anual i l'altre mensual, seria complicada d'implementar (i d'explicar). O de penalitzar-ho, per exemple deixant de regalar els dissabtes que fem, em deixa trist, perquè realment el que vull és que la gent tingui el màxim d'oportunitats de fer ioga. En el fons, el que intento dir és que no proposo una classe com un producte de consum puntual, sinó que proposo que formis part del projecte de l'Espai de Ioga.

D'altra banda, soc conscient que hi ha situacions econòmiques complexes - de fet, per això oferim descomptes per aturats, etc. Però cada u és un món, sí.

Doncs què fem? Bàsicament tenim doncs tres opcions:

  • si pots, inclou dins el que gastes per vacances el que val la quota del centre. 
  • si vas molt just de pressupost, pots acollir-te a la quota de manteniment, pagant 20 € per aquest mes que no vindràs.
  • si realment ho necessites, doncs no et cobro el mes.

El mes d'agost cobro la matrícula anual. Té l'objectiu d'ajudar-nos a mantenir el centre tancat aquest mes, i poder fer vacances nosaltres. Si saps que vindràs el curs que ve, ens fas un favor si ens permet girar la quota - de tota manera, te la reemborso si hi ha canvis personals.

 I el setembre? Doncs novament, encara que no vinguis fins a mig mes, et demano que entenguis el nostre model de pagament i que mantinguis la mensualitat.